Најновије

ПОГОЂЕН ТЕЛ АВИВ: Бригада Ал Касам наставља нападе

Три особе су повређене када је, како показују првобитни подаци, ракета погодила стамбену зграду у Тел Авиву, изјавио је данас шеф санитетске службе Израела "Маген Давид Адом" Ели Бин.

Хамас (Фозо: Јутјуб)

Војно крило Хамаса Бригаде Ал-Касам преузеле су одговорност за два ракетна баража која су, у року од мање од пола сата, испаљена на подручје Тел Авива, преноси Тајмс оф Израел.

Како наводи војно крило Хасама, поновно бомбардовање Тел Авива изведено је као одговор на "ционистичке масакре над цивилима".

Израелски Канал 12 пренео је да је пресретнуто најмање осам ракета.

Како је навео, две ракете су пале на отворене површине у близини Ашдода, али није било повређених нити је причињена материјална штета.

Претходно су се сирене за ваздушну опасност огласиле у Тел Авиву и предграђима.

Према појединим извештајима, ракета је погодила стазу у парку у Тел Авиву.

Шеф Хамаса: Бригаде Ал Касам наставиће да појачавају нападе

Шеф политичког бироа Хамаса Исмаил Ханије рекао је да војно крило Хамаса Бригаде Ал Касам наставити да појачава нападе и да је "отпор" у Гази непоколебљив.

Ханије је истакао да це израелски напади у Гази дестабилизовати цео регион, као и да нико не може да предвиди како ће се ствари даље одвијати, објавила је Ал Џазира.

Ханије је позвао, како је навео, "савезничке, братске нације" да изврше притисак да се обуставе напади на Газу и да се хитно отворе сви гранични прелази, укључујући и гранични прелаз Рафа са Египтом, ради достављања преко потребне помоћи.

Према оцени представника Хамаса, тероризам представљају они који подржавају, како је навео, "израелску агресију", као и они који ћуте о "масакрима" које је Израел починио.

О опкољавању Авдејевке прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА