Најновије

ПОРОДИЦЕ ТАЛАЦА СПРЕМНЕ НА СВЕ: Нетанјаху неће да их прими

Породице талаца, које милитанти Хамаса држи у Појасу Газе, упозориле су да ће почети протесте, ако се данас са њима не састану израелски премијер Бењамин Нетанјаху и министар одбране Јоав Галант.

Портпарол породица рекао је да планирају да се окупе на централном тргу у Тел Авиву, преноси АП.

Они желе састанак због повећане бојазни за своје најмилије, након што је Израел појачао нападе на Појас Газе током протекле ноћи.

Тврдња израелске војске да гађа подземну инфраструктуру Хамаса изазвала је страх међу породицама да војни лидери не брину много за животе талаца, за које се верује да се налазе унутар тих тунела.

Хамас је раније саопштио да не може да ослободи таоце заробљене током упада на југ Израела 7. октобра док не буде договорен прекид ватре, пренео је руски лист „Комерсант” изјаву члана делегације палестинских милитаната која је посетила Москву.

Израел верује да Хамас одуговлачи преговоре о таоцима, као тактику да одложи копнену офанзиву израелске војске на Појас Газе, саопштио је високи израелски званичник за „Тајмс оф Израел” у петак, пренео је Танјуг.

Хамас је током напада 7. октобра на Израел убио преко 1.400 људи, већином цивила, и узео преко 200 талаца, укључујући жене, децу и старе, које у  Појасу Газе држи заробљене.

У међувремену, та милитантна палестинска група је ослободила четири таоца „из хуманитарних разлога” и изнела тврдњу да је скоро 50 талаца  убијено у израелским бомбашким нападима на Појас Газе.

НАТО ЗАЛУПИО ВРАТА ПРЕД ЗЕЛЕНСКИМ: На чланство ће да сачекају

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА