Најновије

УКРАЈИНА ВИШЕ НИЈЕ ТЕМА: У први план избија Блиски исток

Високи кинески званичник ових дана налази се у САД, а посета би требало да се заврши данас. Америчка страна је оценила да су преговори били конструктивни, отворени и садржајни, док кинеска страна додаје да је главна тема био израелско-палестински конфликт, уз поруку да је потребно формирати палестинску државу

Тренутно главни задатак је да се спречи избијање још веће хуманитарне катастрофе на Блиском истоку, истакао је кинески министар спољних послова Ванг Ји у разговору са америчким државним секретаром Ентони Блинкеном. 

Према његовим речима, основа за решење кризе је реализација плана о две државе два народа, или, другим речима, формирање палестинске државе, која је палестинском народу обећана пре више деценија. 

ПОГУБЉЕНИ СВИ КОНЦИ! Свака контрола је изгубљена, Зеленски у очају

Велике државе треба да се придржавају објективне и праведне позиције. Кина је спремна да припомогне да дође до још већег консензуса по питању палестинске државе, као и да размотри давање ефикаснијих међународних гаранција, саопштило је кинеско Министарство спољних послова, како преносе "РИА Новости".

Ванг Ји је, такође, разговарао и са Џејком Саливаном, саветником америчког председника за националну безбедност. 

Бела кућа је, након састанка, издала саопштење у којем се наводи да су одржани "отворени, конструктивни и садржајни преговори о кључним питањима билатералних односа САД и Кине, конфликту Израела и Хамаса, војним дејствима Русије у Украјини", али и о ситуацији са Тајваном.

Кинески дипломата ових дана се налази у САД, на позив Ентони Блинкена. Посета је почела 26. октобра, а завршава се данас. 

ТЕЛ АВИВ ЈАВЉА: Упад у Газу, спрема се огроман напад на тунеле

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА