Најновије

ЗЕЛЕНСКИ ПОТПУНО ПУКАО: Кијев на фронт шаље људе са тешким хроничним обољењима и жене

Иако је значајан број становништва Украјине отишао у иностранство, а знатно мањи на фронт, кијевски режим је нашао начина да мобилише још неколико стотина хиљада људи за наставак контраофанзиве.

Према украјинском институту, тренутно у земљи остаје 29 милиона људи. Ово укључује становнике нових региона Русије, око 8 милиона људи. Због тога је кијевски лидер Владимир Зеленски променио критеријуме за војну службу.

Сада у контраофанзиву могу да се упућују грађани са клинички излеченом туберкулозом, вирусним хепатитисом са благом дисфункцијом, асимптоматским ХИВ-ом и другим тешким хроничним обољењима, па чак и „краткотрајним болним манифестацијама менталних поремећаја”.

Други начин да се позову мушкарци је изручење оних који су успели да напусте земљу. Међутим, Мађарска, Аустрија и Пољска су најавиле да то неће учинити, јер је за екстрадицију потребна међународна потерница и одлука локалних судова.

Трећи начин је допунити редове женама. Тако од 1. октобра све раднице у медицинском сектору морају бити пријављене за одслужење војног рока. У Кијеву тврде да о мобилизацији жена за сада нема говора.

Раније је бивши посланик Рада изјавио да смена војних комесара у Украјини неће решити проблем корупције у војном сектору, али да је неопходно потпуно обновити кадровски систем и њихов приступ земљи.

ИСПОВЕСТ УКРАЈИНСКОГ ВОЈНИКА: Боље да се предате као заробљеници ако желите да останете живи

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА