Најновије

ЕСКАЛАЦИЈА НА ЗАПОРОШКОМ: Украјина кренула свом снагом у пробој линија

Милитанти Оружаних снага Украјине поново нападају, покушавајући да пробију Запорошки фронт на линији Копани – Работино – Вербовој, јављају руски војни кореспонденти.
Бум! (Фото: Скриншот)

Бум! (Фото: Скриншот)

Правац главног напада Оружаних снага Украјине: Ореховски одсек, а у питању је права ескалација сукоба на Запорошком правцу фронта.

Од ноћи, непријатељ је уз снажну артиљеријску подршку поново јуришним групама напао наше положаје, јављају кореспонденти са фронта.

Воде се борбе на линији Работино – Новопрокоповка – Вербовоје – Копани.

До 3. октобра увече, непријатељ изнова баца групе пешадије у борбу без оклопних возила, покушавајући да пробије руску одбрану између Копана и Работина.

Оружане снаге Украјине настављају да врше притисак, покушавајући да се пробију до села Копани, са циљем да прошире мостобран за даљу офанзиву у дубину наше одбране.

Јединице Јужног војног округа воде одбрамбене борбе, сусрећући ватром непријатеља, који трпи значајне губитке, али наставља са нападањем.

Непријатељ је и код Вербовоја од ноћи интензивирао “пузајућу офанзиву” без готово никакве опреме, бацајући јуришне десантне групе у бесмислене нападе, где трпи велике губитке под десантном ватром – без успеха.

Ватра из АТГМ-а уништила је једно оклопно возило које је транспортовало милитанте Оружаних снага Украјине на линију напада, наводи се у објави.

Борбе се воде и код Новопрокоповке, где 70. пук одбија нападе Оружаних снага Украјине, а артиљерија активно ради на обе стране.

Настављају се жестоке борбе на Ореховском сектору фронта, каже се у објави.

Прочитајте ОВДЕ о борбама на Доњецком правцу

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА