Најновије

ФРАНЦУСКИ ОБАВЕШТАЈЦИ ЈАВЉАЈУ! Русија у зону Специјалне војне операције уводи контролни систем "билина"

Овај систем у реалном времену анализира ситуацију у зони борбених дејстава, проналази и класификује циљеве, бира метод за њихово сузбијање и даје смернице станицама за електронско ратовање

Руске трупе у зони Специјалне операције почеле су да распоређују нове системе аутоматизованог управљања (АЦС) за бригаде за електронско ратовање РБ-109А "билина", известиле су француске обавештајне службе, преноси сајт "Топвор".

Руско Министарство одбране завршило је тестирање новог система за комбиновање података о електронском ратовању и припрема се за масовно размештање овог система у зони Северног војног округа.

ПОТПИС ИРАНА: Ово је планирано годину дана, овако су Израелци преварени!

То ће омогућити руској војсци да ојача способност за електронско ратовање. "Билина" у реалном времену анализира ситуацију у зони борбених дејстава, проналази и класификује циљеве, бира метод за њихово сузбијање и даје смернице станицама за електронско ратовање, а све се одвија без учешћа оператера.

Појава "билине" је уочена још 2017. године. Наредне, 2018. године, систем требало је да уђе у службу, али су испитивања одложена. Комплекс је у међувремену испитан, укључујући и у подручју Донбаса.

Аутоматизовани систем управљања (АЦС) за електронско ратовање "билина" је способан да у реалном времену координира рад десетина система за електронско ратовање.

РБ-109А је потпуно аутономан комплекс. Састоји се од пет теренских камиона и додатне опреме. Након распоређивања, систем се аутоматски повезује са командним местима батаљона, чета, виших штабова или појединачних станица за електронско ратовање. Размена информација и команде за борбено управљање одвијају се у реалном времену.

ЈЕЗИВЕ ВЕСТИ ЗА КИЈЕВ - Кад крене руска офанзива ни Кијев неће бити далеко

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА