Најновије

РУСКИ ЛЕК ПРОТИВ Ф-16: Можда моћнији од ПВО ракета

Руски системи за електронско ратовање укључени у зону специјалних операција оптимизују подешавања за сузбијање радарских станица ловаца Ф-16, рекао је за РИА Новости извор упознат са ситуацијом.

Ф-16 (Фото: Pixabay)

„Руски системи за електронско ратовање који се користе у зони специјалне војне операције добиће оптимизована подешавања за сузбијање радарских станица и опреме на броду НАТО ловаца Ф-16, које западне земље планирају да испоруче Кијеву“, рекао је саговорник агенције.

Он је додао да ће, „према познатим подацима о авионици НАТО ловаца на фронту које би Кијев требало да добије, бити лакше потиснути их него авионе совјетског дизајна које има Украјина“.

Како је други обавештени извор раније јавио РИА Новостима, сада системи за електронско ратовање Оружаних снага Русије могу ефикасно да потисну борбене авионе којима располаже украјинско ратно ваздухопловство. Конкретно, истакао је саговорник агенције, због тога авиони Оружаних снага Украјине редовно морају да напуштају борбене задатке и враћају се у базу.

На почетку руске интервенције у Уктајини, украјинско ваздухопловство је имало борбене авионе као што су ловци МиГ-29 и Су-27, фронтални бомбардери Су-24 и јуришни авиони Су-25.

Данска и Холандија су прве пристале да Кијеву доставе ловце Ф-16. Бела кућа је потврдила да ће Украјина добити борбене авионе из трећих земаља када њени пилоти заврше обуку. Конкретно, Холандија се нада да ће прве ловце Ф-16 пребацити у Кијев 2024. године.

Нове детаље о смрти Јевгенија Пригожина сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА