Најновије

УЖИВО, КРЕЋЕ НОВИ СУКОБ! Покренута операција "Гвоздени мачеви": „Хамас је започео рат“

Центар и југ Израела су под снажном ракетном ватром више од три и по сата због непрекидног и широког напада из Газе, а верује се да је најмање пет особа погинуло и најмање 100 особа рањено, преноси „Тајмс оф Израел“.Израелска војска саопштила је да је покренула контратерористчику операцију у Појасу Газа под називом „Гвоздени мачеви“.

Истовремено, израелски министар одбране Јоав Галант саопштио је да је терористичка група Хамас направила озбиљну грешку када је покренула изненадни напад на Израел ракетним нападима и инфилтрирајући се у градове на граници са појасом Газе.

„Хамас је јутрос направио тешку грешку и започео рат против државе Израел. Израелски војници се боре против непријатеља на свим местима инфилтрације. Израел ће победити у овом рату“, навео је Галант у изјави која је достављена из његовог кабинета.

Болница Сорака у Бершеви је до сада примила 80 пацијената, од којих су неки у веома тешком стању, преноси "Тајмс оф Израел". Медицински центар Асаф Харофе у близини Тел Авива саопштио је да лечи 17 пацијената, два у тешком стању и једног са умереним повредама, док су остали лакше рањени.

ДА, ОТВОРЕНО ЈЕ ДРУГО ЖАРИШТЕ! Кренула мобилизација у Израелу као и ракетирање на Појас Газе

Извор: Спутник.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА