Најновије

Роман о једној улици: Роман Марија Лигуорија „Виа Ацqуаросса“ у издању Лагуне

Од аутора романа „Прва љубав“, „Напуљски дипломата“ и „Само убиство“ Марија Лигуорија стиже „Виа Ацqуаросса“, импресиван роман који врви од јаких осећања.

Фото: Промо

Смештена у близини чудесног Везува, надомак Помпеје, Улица Аквароса је учитељица живота, микрокосмос у ком се људи грчевито боре за место под сунцем. На њеној калдрми прожимају се нежност и насиље, еротизам и патријархалне стеге, гостопримство и непријатељство према странцима, правдољубивост и неправда. Ликови овог романа су претежно млади људи занесени фаталним страстима, храном и фудбалом, историјом и природом, љубављу и материјалним сатисфакцијама. Међутим, поред свих протагониста који се отимају око лепоте, први и прави главни јунак романа „Виа Ацqуаросса“ остаје управо ова улица са својим упечатљивим причама, интригама и догодовштинама.

Питка поглавља ове књиге, исписана препознатљивим пишчевим стилом, пружају аутентичне слике јужне Италије. Како сам аутор каже, „објављивање романа ’Виа Ацqуароссаְ’ у мени изазива немало узбуђење. Можда због теме, због завичаја, а можда и због чињенице да је ово моја десета, јубиларна књига на српском језику. Десет књига на страном језику, то није шала! Ништа од тога се не би десило без моје породице, без пријатеља који ми увек у свему помажу и нарочито без моје дивне и верне публике, која ми је показала да странца можемо разумети, прихватити, заволети. Странац је оно што ми нисмо. Странац има нову поруку за нас. Он нам доноси дар различитости и њему треба андрићевски изаћи у сусрет“.

Роман „Виа Ацqуаросса“ Марија Лигуорија у продаји је у свим Делфи књижарама, Лагуниним клубовима читалаца, онлајн књижари, као и на сајту.

Извор:Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА