Најновије

"ПЕСНИЦА" КОЛЕКТИВНОМ ЗАПАДУ - Путин направио договор века са Северном Којером, стижу ракете

Северна Кореја извезла у Русију преко милион артиљеријских граната, извештава Блумберг ослањајући се на изворе из јужнокорејских обавештајних служби. Процењује се да ће ова количина бити достатна за приближно два месеца интензивног гранатирања с обзиром на тренутну стопу употребе од стране Русије. Откако је август започео, забележено је десетак испорука ове врсте оружја.

Додатно, Демократска Народна Република Кореја (ДНРК) послала је своје саветнике у Русију како би пружили упутства о употреби наведене муниције. Податак који Блумберг истиче јесте да Северна Кореја располаже с једним од највећих светских арсенала артиљеријских граната и пројектила, који су у складу са оружјем произведеним у време Совјетског Савеза, а који Русија и даље користи.

Као накнаду за ову испоруку, Северној Кореји би могла бити исуплаћена сума у износу од неколико милиона до милијарди долара. Из истих извора, дознајемо да је руски председник Владимир Путин дало обећање лидеру Северне Кореје, Ким Џонг Уну, да ће подржати покушај постављања шпијунског сателита Северне Кореје у орбиту. Према доступним информацијама, севернокорејска мисија о лансирању сателита налази се у завршним припремама. Оваква технологија могла би бити искоришћена и за потребе лансирања балистичких пројектила из Северне Кореје.

ВЕЛИКИ ОБРТ! ВАГНЕРОВА ГРУПА СЕ ПОНОВО ОКУПЉА: Ево ко је стварно наследио Пригожина

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА