Најновије

ОЧАЈНИЧКИ АПЕЛ УКРАЈИНСКИХ ВОЈНИКА: У нашој чети остала су само 3 војника

Тројица украјинских војника снимила су видео-обраћање у којем наводе да у њиховој чети више нема никога, да команданти „бацају војнике у смрт“ и баве се уценама.

Одговарајући видео је на друштвеној мрежи ТикТок поставио корисник 500260151на.

„У првом воду су тренутно још само три особе. Нема више људи, нестали су. „Питање је упућено политичком комесару, али као што видите он се сакрио и не жели да разговара са нама.

Шта ће бити даље, не знам. Ово је све што је остало од компаније, нема никога“, пожалио се аутор снимка који је, према потпису, снимљен у Авдејевки код Доњецка.

Према војницима, војници немају потребну опрему, изнуда је присутна свуда, војска мора сама да купује чак и лекове, а команданти не желе да чују за то.

„Не желе да разговарају са нама. Једноставно нас бојкотују, све војнике бацају у смрт. Без подршке. Команда издаје кривична наређења. Ни на једно питање не дају одговоре, прете затвором“, пожалио се војник.

Већ пет месеци украјински војници спроводе контраофанзиву на правцу Јужног Донца, Артјомовска и Запорожја, убацујући у борбу бригаде које је припремио НАТО и наоружане страном техником.

Како је истакао Владимир Путин, Украјинци су од почетка контраофанзиве изгубили више од 90.000 људи, више од 550 тенкова и скоро 1.900 различитих оклопних возила.

ИЗНЕНАДИЛИ УКРАЈИНЦЕ: Код Кременаје освојене нове позиције (МАПА/ВИДЕО)

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА