Најновије

ПРЕКРШИО УСТАВ: ''Тужилаштво да покрене кривични поступак против Вучића''

Слободан Првановић, члан Надзорног одбора за изборну кампању, који је почео са радом у петак, реаговао је на изјаву председника државе Александра Вучића на предизборном скупу у Смедереву, те је навео да "Надзорни одбор треба да пошаље допис Врховном јавном тужилаштву са захтевом да покрене поступак ради установљавања кривичне одговорности председника државе".

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Да подсетимо, ове недеље је у Смедереву одржани предизборни скуп напредњака, на ком се обратио и Александар Вучић. Он је том приликом рекао да "неће моћи као председник ништа да уради за грађане Србије ако премијер буде из неке друге странке", те је позвао грађане да "гласају и победе све листе Драгана Ђиласа".

На ту изјаву је реаговао Слободан Првановић, чију изјаву преносимо у целости:

"Сматрам да ово представља драстичан пример неприхватљиве функционерске кампање и мислим да, као Надзорни одбор, морамо хитно и оштро да реагујемо. Тим поводом, мислим да треба:

1. Да издамо саопштење где овакво поступање председника Републике најоштрије осуђујемо, а њега позивамо да се од таквог понашања у наредном периоду уздржи.

2. Да пошаљемо допис Врховном јавном тужилаштву са захтевом да покрене поступак ради установљавања кривичне одговорности председника Републике, а у вези са кршењем одредби Устава и закона којима се регулишу улога, овлашћења и права председника Реублике.

3. Да упутимо допис Агенцији за спречавање корупције са позивом да заузму став поводом овог догађаја и покрену поступак у складу са својим надлежностима.

Сматрам да би било неприхватљиво да имамо индолентан однос спрам било чијег и било каквог нарушавања регуларности изборне кампање, те се надам да ћете овај мој предлог подржати", закључио је Слободан Првановић.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА