Најновије

НИЈЕ ОТКРИВЕН КОНКРЕТАН РАЗЛОГ: Лајчак хитно долази у Београд

Специјални представник Европске уније за дијалог Београда и Приштине и друга регионална питања Западног Балкана Мирослав Лајчак боравиће у уторак у Београду где ће се састати са председником Србије Александром Вучићем.
Лајчак / Скриншот

Лајчак / Скриншот

Састанак је заказан у 11 часова у згради Генералног секретаријата председника Републике, саопштила је прес служба.

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине боравио је 7. и 8. новембра у Приштини, коју је описао као наставак посете „велике петорке“ 21. октобра, делегације коју су чинили изасланици ЕУ, САД, Немачке, Француске и Италије и недавног састанка са европским лидерима у Бриселу.

Подсећамо, приликом његове недавне посете Приштини није дошло ни до каквог помака, а приштинска Газета Експрес је објавила документ за који тврде да је “нови предлог ЗСО”, што је изазвало различите реакције у јавности, обзиром да је договор учесника преговора да се у јавности не говори о елементима новог предлога. 

Правда је већ објавила овај документ, а можете га преузети ОВДЕ.

Док Приштина стоји на становишту да ЗСО мора бити у складу са “Уставом Косова”, Србија не одступа од става да је ЗСО већ договорена и споразум потписан без помињања икаквог “Устава Косова”, већ искључиво косовске резолуције УН која подразумева Устав Србије.

Прочитајте ОВДЕ више о новом предлогу ЗСО

Извор: Правда / Спутњик

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА