Најновије

ЗАВЕТНИЦИ: Власт напада Национално окупљање уместо да брани Србе на КиМ

Српска странка Заветници истиче да је повећан број захтева за пререгистрацију возила у општинама на северу КиМ показатељ ужасно тешког положаја српског народа, који је због повлачења Београда пред Куртијевим захтевима приморан да прихвата таблице и остале симболе самопроглашеног Косова.

Заветници (Фото: Заветници)

'’Уместо да се баве суштинским питањима, попут овога, највиши функционери владајуће странке утркују се у томе ко ће више и бесмисленије да се острви на лидере Националног окупљања.

Чињеница да нико од државних званичника није реаговао на претње тзв. косовске полиције да ће од 1. децембра одузимати возила са српским ознакама, нити упутио подршку Србима на КиМ да одбране своја легитимна права, показује да је власт очигледно поклекла пред наредбама Урсуле фон дер Лајен и прихватила да испоручи де факто признање тзв. Републике Косово'’, наводи се у саопштењу.

Кажу да је олитика уступака и узмицања пред западним захтевима довела до тога да Срби на КиМ више не могу да се ослоне на заштиту своје државе. Применом противуставних споразума из Брисела, укључујући оне о укидању српских таблица, кључне полуге суверенитета предате су сепаратистичким структурама у Приштини, тврде Заветници.

'’Једини начин да се заустави даље растакање српске државе и сачувају интереси српског народа у покрајини јесте коренита промена политике и њено враћање у оквире Устава и Резолуције 1244. Победа националних снага на предстојећим изборима биће најснажнија гаранција да ће Србија одбацити све уцене и ултиматуме и сачувати КиМ у својим границама'’, закључује се у саопштењу.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА