Најновије

ЗАХАРОВА О БАЈДЕНОВОМ ЧЛАНКУ: Апсурдна скупина глупости

Портпаролка Министарства спољних послова Русије каже да је након читања Бајденовог чланка пожелела да види - не анализу његовог текста, већ анализу њега самог, алудирајући да је председник САД исказао низ глупости.

Након што је председник САД Џозеф Бајден написао ауторски текст, који је јуче објављен у "Вашингтон посту", огласила се и портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова, који је текст укратко оценила следећим речима: "Апсурдна скупина глупости".

"Прочитала сам 'чланак Бајдена' о томе како ће сукоб у Украјини и на Блиском истоку 'довести до великог напретка'. То је онај случај, када пожелите да сачекате анализу - не чланка, већ аутора", прокоментарисала је Захарова на свом Телеграм каналу.

Бајден је, подсетимо, у поменутом тексту написао да "у тренутку када постоји толико насиља и патње у Украјини, Израелу, Гази и многим другим местима, тешко је и замислити да је нешто друго могуће".

Даље, он наводи да никада не треба заборавити на оно што смо научили из историје, а то је да "од велике трагедије и потреса може доћи до огромног напретка".

"Више наде, више слободе, мање беса, огорчености и рата", то је оно што је амерички председник навео као нешто што очекује да види након завршетка поменутих сукоба.

И у томе свему, наравно, имаће улогу и Сједињене Америчке Државе, које ће, како каже, спроводити једну такву стратегију "на Блиском истоку, у Европи и у целом свету".

"Сваки корак који чинимо на том путу ка таквој будућности је напредак, који чини свет безбеднијим, а САД више заштићеним", поручио је Бајден. 

КИЈЕВ ОСТАЈЕ БЕЗ ВОЈНЕ СНАГЕ: Страни плаћеници напуштају Украјину усред жестоких борби

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА