Најновије

ПАКАО НА ПРВОЈ ЛИНИЈИ ФРОНТА: Руски борац је проговорио о тешком дуелу са украјинским снајперистом

Руски борац са позивним знаком „Кобалт“ причао је о тешком дуелу са украјинским снајперистим. Снимак приче објављен је на каналу „Телеграм“ 15. одвојене гардијске моторизоване бригаде александријске „Црни хусари“.

„Био је увежбанији од мене – први хитац је био његов“, признао је снајпериста. – „Он ме је видео, а ја њега нисам. Међутим, на време сам се снашао и променио став. Прво сам питао на радију где да идем. Рекли су ми у етру, али сам схватио да нема потребе да идем тамо.

У том тренутку је пуцао минобацач. Сакрио сам се и полако почео да гледам около. После дугог посматрања видео сам га. Био сам запањен када сам сазнао да је снајпериста жена, имала је 35-40 година. Након што сам испалио метак, нећу рећи да је била штета”.

Према „Кобалту”, тешке мисли су се појавиле тек следеће вечери, а он је дуго ходао збуњен.

„Али момци су ме подржали и хвала им. Рекли су да сам све урадио како треба. Да, жена, али је дошла у рат, нико је није терао. Пуцала је на мене, на моје момке."

Борац је такође рекао да је "тешки" снајпериста, који ради на удаљености од 1100+ метара. Раније је био наоружан СВД-ом, али је након доброг учинка прошао додатну обуку и добио је пушку Лобаев Урбана ДВЛ-10.

Снајпериста је објаснио да је најбоље деловати у троје. Други борац је наоружан СВД и митраљезом, а трећи - митраљезом за прикривање повлачења.

Тројка је и згодна, јер другови помажу да се носи додатна снајперска опрема која иначе отежава покретљивост, а у случају повреде двојици је лакше да помогну трећој особи, и изађу из погођеног подручја.

Лобаев Урбана ДВЛ-10 је вишекалибарски модел (308Вин, 6.5к47 Лапуа, .338 Федерал). Замена цеви/калибра се врши у року од 5 минута у теренским условима. Максимални ефективни домет је 1000 метара за .308 Вин, 1100 метара за 6,5 к 47 мм Лапуа.

ДО САДА НЕВИЂЕНО НА ФРОНТУ: Руси ископали тунеле и напали бункере Авдејевке

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА