Најновије

'ВОЈНИ ШЕНГЕН'' ПРОТИВ РУСИЈЕ: Реакција Москве на предлог НАТО-а

Изјаве о „војном Шенгену“ за НАТО само подижу тензије у Европи, изјавио је прес секретар руског председника Дмитриј Песков.

НАТО (Фото: НАТО)

„Алијанса је одувек сматрала нашу земљу такозваним условним непријатељем, сада нашу земљу сматра очигледним непријатељем, отворено, али то није ништа друго до ескалација тензија у Европи, што има своје последице“, рекао је портпарол Кремља.

Такве изјаве НАТО-а наглашавају да Европа не жели да слуша забринутост Русије и да води рачуна о принципу недељиве безбедности, додао је Песков.

Он је нагласио да приближавање војне инфраструктуре НАТО-а границама Русије не може да не изазове узвратне мере.

Овако је портпарол Кремља прокоментарисао изјаву шефа Заједничке команде за логистику НАТО-а Александра Солфранка о потреби стварања „војног Шенгена“ – зоне слободног војног пролаза. Према речима генерала НАТО-а, снаге алијансе се суочавају са препрекама у виду националних прописа приликом премештања трупа и муниције.

Чешки председник Петер Павел је рекао раније ове недеље да НАТО гледа на Русију као на претњу број један у Европи. Кремљ је на ово одговорио да данас није Русија та која прети Европи, већ Европа која прети Русији, пошто је контролишу САД и која је чланица НАТО-а, која се свим силама креће ка руским границама.

О стању на фронту у Украјини прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА