Најновије

"ДИ ВЕЛТВОХЕ": Погрешни сигнали збуњују Путина

Освежавајући тонови и поруке из Берлина.

Немачко руководство треба да престане да размишља о руско-украјинском сукобу у смислу наоружања и почне да олакшава покретање преговора између Москве и Кијева, изјавила је немачки експерт Габријеле Кроне-Шмалц у интервјуу за Ди Велтвохе.

Она је истовремено назвала несавесним изјаве немачких политичара да шеф Кремља Владимир Путин наводно не жели да се упушта у дијалог. Према њеним речима, Русија добија велики број контрадикторних изјава и сигнала.

Ви одлично познајете Русију. Написали сте велики број књига о овој невероватној земљи. Радили сте тамо као дописник за АРД од, ако сам у праву, од 1987. до 1999. године. Који конкретан и истовремено реалан предлог бисте могли да изнесете за окончање ових непријатељстава (у Украјини – прим. уредника)?

ГАБРИЕЛ КРОХНЕ-ШМАЛТЦ, немачки стручњак: Ово је, да тако кажем, питање од 100 милијарди евра. У сваком случају, ко сам ја да говорим шта треба да радимо прво, друго и тако даље. Али људи који су такође размишљали о томе имају планове одакле да почну.

Чињеница је да треба разговарати. Морамо да престанемо да размишљамо само о оружју.

Мислим да је несавесно да немачки лидери устају и говоре да Путин не жели да преговара. Одакле им ове информације? Има доста изјава и сигнала у сасвим другом правцу.

Истовремено, очигледно је чији интереси играју улогу у овом сукобу. Па зашто се не окупити и договорити како би се догађаји даље развијали. Не могу вам сада рећи који корак треба да буде први, а који други. Али пут којим сада идемо... Наш министар одбране говори о спремности за рат. Да, онда је објаснио да је тиме мислио на одбрану, али је ипак другачији начин размишљања када користите те речи.

Прочитајте ОВДЕ о борбама код Авдејевке 

Извор: Правда 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА