Најновије

ТРАМП ОГОЉУЈЕ ПРИЧУ: Ствари у Украјини лоше по САД

Бивши председник САД Доналд Трамп оценио је да ствари у Украјини "иду лоше" за САД, што је, како сматра, доказано чињеницом да су медији престали да опширно извештавају о руско-украјинском сукобу.

Медији "лажних вести" не генерално не воле да извештавају о стварима које не иду у прилог Вашингтону, устврдио је Трамп на митингу у Хјустону, Тексас, навевши катастрофално повлачење САД из Авганистана 2021. године као пример.

"Нико не говори о Авганистану. Јесте ли приметили? Ни они више не говоре о Украјини. Зато што ствари не иду добро, а не говоре о стварима које не иду добро", рекао је Трамп.

"Оно о чему медији лажних вести не говоре је скоро подједнако лоше, а понекад и горе, од онога о чему говоре", рекао је Трамп, закључивши да "ствари иду лоше, јер више не говоре о Украјини", те да "то није само због катастрофе у Израелу."

Након разочаравајућег учинка Кијева у дуго најављиваној летњој офанзиви, америчка финансијска и војна помоћ Украјини сада је неизвесна усред све већег броја републиканаца који се противе даљем слању новца и оружја Украјини.

У покушају да убеди Конгрес да одобри најновији пакет помоћи у вредности од 44 милијарде долара за Кијев, министар одбране САД Лојд Остин је у понедељак признао да ће Украјина изгубити ако би Вашингтон престао са финансирањем.

Са друге стране, руски министар одбране Сергеј Шојгу рекао је у среду да "режим у Кијеву губи" упркос америчким испорукама "нових врста оружја."

Шојгу је истакао да су се покушаји Кијева да напредује на линији фронта показали безуспешним и да су само довели до великих губитака и смањења морала међу украјинским трупама.

Прочитајте ОВДЕ шта каже пољски генерал Пачек о Украјини 

Извор: РТ 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА