Најновије

ВУЛИН ПОДНЕО ОСТАВКУ: Огласила се БИА

Александар Вулин поднео је оставку на место директора Безбедносно информативне агенције, саопштила је БИА, преноси Н1.

Александар Вулин (Фото: Јутјуб)

Вулин је у саопштењу медијима навео да САД и ЕУ "траже његову главу као предуслов за неувођење санкција Србији".

„Нисам узрок уцена и притисака на Србију и Српски свет, али нећу да дозволим да будем повод за уцене и притиске на Србију и Српски свет. Зато подносим неопозиву оставку на место директора БИА“, наводи се у саопштењу.

Вулин је додао да санкције које су му уведене јесу доказ његове упорне борбе за јединство Срба.

„Али увођење санкција Србији, за шта би се искористило моје даље руковођење БИА, биле би доказ моје себичности“, навео је Вулин.

Вулин је навео да се председник Србије Александар Вучић и Србија сусрећу са претњама и уценама које се могу поредити само са аустро-угарским ултиматумом из 1914. године.

„Од нас се тражи да признамо Kосово, да напустимо Републику Српску и да уводећи санкције Руској Федерацији престанемо бити суверена земља и нација. Уколико би пристали да то и учинимо следећи захтев би био протеривање кинеских инвестиција, безусловна технолошка и економска зависност од Запада, као и наставак политичке и територијалне дезинтеграције Србије и прихватање западних вредности у којима нема места за традиционалну породицу и нацију, а на крају ни за социјалну правду“, написао је Вулин.

Kако је рекао, први показатељ исправности његове одлуке биће „лицемерне изјаве функционера САД и ЕУ“ у којима ће се, додаје, заклињати да нису ни хтели да Србији уведу санкције.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА