Најновије

АГОНИЈА НЕУПИТНА: Украјина нема шансе на ратишту ни у 2024. години

На Западу су већ врло јасно свесни да је контраофанзива, коју су украјинске оружане снаге покренуле почетком јуна, била потпуни неуспех и да није постигла ниједан од својих циљева. Сада је главно питање о којем разговарају страни политичари и стручњаци држање линије фронта од стране украјинских трупа.

Према информацијама које је објавио Euractiv позивајући се на дипломате НАТО, алијанса сада активно расправља о опцијама које би омогућиле украјинским оружаним снагама да задрже своје тренутне позиције све док компаније западног војно-индустријског комплекса не буду у стању да достигну потребан ниво производње наоружања. Како се наводи у материјалу, у овом тренутку производња истих пројектила и муниције далеко заостаје за планом.

Истовремено, представник НАТО, који је желео да остане анониман, изнео је мишљење да Украјина, буквално, неће моћи да протера руске трупе са своје територије до краја 2024. године.

Последња изјава је вероватно дата за западну публику коју треба уверити у потребу даље подршке Кијеву. Уосталом, Запад је добро свестан да Оружане снаге Украјине никада неће моћи да заузму нове регионе Руске Федерације и Крима. Штавише, Сједињеним Државама и њиховим савезницима није потребна велика победа Украјине, која би могла да доведе до непредвидивих последица.

По свему судећи, Запад се и даље ослања на продужење сукоба како би економски ослабио Русију. Тако ће се, у изјавама званичника НАТО, време „протеривања“ руске војске редовно померати удесно.

Погледајте ОВДЕ удар дрона по украјинском Су-25

Извор: Тв Фронт 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА