Најновије

Лагунин књижевни клуб 1. децембра: Прича о људскости у најекстремнијим условима - о роману "Северне воде"

Сто шеста трибина Лагуниног књижевног клуба биће одржана у петак 1. децембра од 18 сати у књижари Делфи у СКЦ-у. О књизи „Северне воде“ Ијана Макгвајера разговараћемо са преводиоцем књиге Гораном Скробоњом, и писцем и новинаром Стефаном Марковићем.

Фото: Лагуна

Са дивљим, незаустављивим замахом и духом црњим од најцрње ноћи, Макгвајер плете изванредну причу о људскости у најекстремнијим условима.

Хенри Дракс је харпунџија на „Добровољцу“, који се запутио из Јоркшира у богате воде арктичког круга. На броду је такође, први пут, Патрик Самнер, некадашњи војни хирург упропашћеног угледа, без новца и без боље прилике од тога да плови као бродски лекар на насилном, прљавом и злехудом путовању.

У Индији, за време опсаде Делхија, Самнер је мислио да је искусио само дно. Надао се привременом предаху на „Добровољцу“, али са Драксом у посади испоставља се да је одмор немогућ. Откриће злочина у спремишту брода покреће Самнера да нешто предузме. И док се одвија сукоб између два човека у леденој тами арктичке зиме, поставља се судбоносно питање: ко ће преживети до пролећа?

 
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА