Најновије

ВРУЋА ПРОГНОЗА ИЗБОРА 2023: Београд пада, а то није све! Ево ко је стварно растурио десни блок! (ВИДЕО)

Да, треба изаћи на изборе, јер наш бојкот, ваш бојкот, ништа им не значи. Има пуно разлога за незадовољство, али ова тема: „Бојкот, нећу да учествујем у томе“ је погрешна, и никога неће заболети, ни власт, ни ту опозицију коју хоћете да казните. Јер броји се оно што изађе, изјавио је Ђорђе Вукадиновић, политички аналитичар и уредник Нове српске политичке мисли, гостујући у емисији Луча на каналу Прави одговор.

Ђорђе Вукадиновић (Фото: Јутјуб)

Он је поновио своју тезу „Боље избори у руци него револуција на грани“.

Вукадиновић је анализирао шта се може очекивати на изборима 17. децембра, те зашто су сви избори спојени тог дана, осим локалних који су из два дела.

- Са стране се види да је то неко замешатељство, и да је то неко лудило. Али, у том „лудилу“ има система. Сад се одржава трећина локалних избора тамо где је СНС апсолутни фаворит. Он хоће ту да „затрави“. Зато ствара вештачке кризе, градоначелници подносе оставке, а зашто? Да би „победа“ била величанственија. Односно, рећи ће да су парламентарне и покрајинске добили, а онда ће да кажу „у локалу смо покидали“, а циљ је да се тај ефекат победе пренесе и на оне градове и општине на пролећним изборима, где не стоје тако сјајно – закључује Вукадиновић.

Наравно, он је објаснио и други разлог, а то је сељење СНС гласача у Београд и натраг у те критичне градове на преосталим локалним изборима како би гласали и овамо и онамо.

- Спреман сам да се опкладим да власт губи Београд и то убедљиво – истакао је Вукадиновић.

Све друго по њему би била сензација, а и то једино уз „политички инжењеринг“.

Што се тиче републичких избора, изнео је свој прогнозе, напоменувши да Вучић клизи надоле. Он је објаснио и ко је стварно растурио десни блок, будући да је, како се наводи, сва кривица сваљена на Стефана Стаменковског, супруга Милице Ђурђевић Стаменковски, која је лидер Заветника.

Говорио је такође и о проблемима са наоружаним мигрантима на северу Војводине, које режим сада напрасно уочи избора покушава да реши.

О свему подробније сазнајте у емисији на каналу Прави одговор.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА