Најновије

КАКАВ ЈЕ ТО НОВИ ПРЕДЛОГ ЕУ О КОСМЕТУ? Изгледа да је Вучић прихватио све

Обе стране наговестиле су начелну спремност да прихвате европски предлог, али су имале предуслове који су другој страни били неприхватљиви, рекао је портпарол ЕУ.

Портпарол Европске уније Петер Стано истакао је да је ЕУ на последњем састанку у Бриселу са лидерима Београда и Приштине изнела "избалансиран" предлог за оснивање Заједнице српских општина (ЗСО) и да су српски председник Александар Вучић и премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти наговестили "начелну" спремност да прихвате тај предлог.

"Ово би унапредило процес нормализације и ублажило ризик од ескалације и новог насиља. На састанку су стране наговестиле начелну спремност да прихвате овај европски предлог, али су обе имале предуслове који су другој страни били неприхватљиви", рекао је Стано, пренео је РТК.

Он је додао да очекује да ће ова спремност довести до имплементације без даљег одлагања, истичући да "предуслови нису прихватљиви".

Према његовим речима, предлог ЕУ није јавно објављен јер су дипломатски напори у току.

"Никада не преносимо званичне документе о којима се расправља, као што је уобичајена пракса у међународном посредовању. Такође је наша дугогодишња политика да не коментаришемо наводна цурења информација или извештаје у медијима који тврде да су видели или објавили документ", додао је Стано.

Он је истакао "да ће обе стране бити процењене на основу њиховог појединачног учинка у имплементацији".

ПОЧИЊЕ ВЕЛИКА АКЦИЈА САОБРАЋАЈНЕ ПОЛИЦИЈЕ: На удару две групе возача

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА