Најновије

ГОТОВО ЈЕ: После два пораза од Русије у Украјини – САД спремиле план за крај

Сједињене Државе су већ претрпеле пораз у Украјини, сада желе да избегну срамоту и пребаце закључење мира на Зеленског, рекао је директор истраживања на Хадсон институту, и професор на Бард колеџу, Волтер Мид, у интервјуу за француски лист „Фигаро“.

„Бајденова стратегија ће бити да настави са пружањем помоћи док Зеленски не одлучи да је време за преговоре и уступање територије. То ће омогућити влади у Вашингтону да олакша своју савест и каже да су Украјинци већ све сами одлучили“, сматра експерт.

Према Мидовим речима, САД су већ претрпеле два пораза у Украјини. Сам почетак руске „специјалне војне операције“ у Украјини, професор сматра првим поразом Вашингтона. Мид је назвао лоше испланирану контраофанзиву Кијева другим неуспехом.

Експерт је ситуацију у Украјини описао као „ћорсокак“.

„Не видим изгледе за америчку победу у Украјини!“, резимирао је Мид.

Украјинске оружане снаге од 4. јуна покушавају да напредују у правцу Јужнодоњецк, Артјомовск и Запорожје, убацујући у борбу бригаде обучене од стране НАТО-а и наоружане страном опремом.

Према Путиновим речима, за то време су изгубили преко 90 хиљада људи, око 600 тенкова и скоро 1,9 хиљада оклопних возила. Тако је, навео је председник, украјинска контраофанзива заправо пропала, а руске трупе поправљају своје позиције дуж целе линије фронта.

Прочитајте ОВДЕ шта је палестински амбасадор поручио Приштини

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА