Најновије

НЕ МИРИШЕ НА ДОБРО! ММФ објавио три сценарија за Украјину

Међународни монетарни фонд (ММФ) објавио је три сценарија развоја украјинске привреде у зависности од тога колико ће трајати сукоби у тој земљи.

Основни сценарио предвиђа да ће се сукоб у Украјини окончати до краја 2024. године, наводи се на сајту ММФ-а.

Ако се то оствари, украјинска економија ће следеће године расти између три и четири одсто, а 2025. убрзаће раст на 6,5 одсто, преноси Комерсант.

Негативан сценарио заснован је на претпоставци да ће се сукоби наставити до краја 2025. године, што би значило да ће следеће године БДП Украјине 2024. пасти за пет одсто, а 2025. стагнирати.

Позитиван сценарио за економски развој Украјине не прецизира датум завршетка сукоба и претпоставља да би привреда Украјине могла да порасте за 10 одсто 2025. године уз висок ниво инвестиција, миграциони прилив и раст продуктивности.

ММФ очекује да ће украјинска привреда ове године расти од 4,5 одсто, што је знатно више од претходне прогнозе која је предвиђала раст између један и три одсто.

Истовремено, та организација са седиштем у Вашингтону саопштила је да је одобрила другу ревизију кредитног програма за Украјину, која омогућава исплату око 900 милиона долара.

ЕУ СПРЕМА ПЛАН ДА ЗАОБИЂЕ ОРБАНА! 50 милијарди приватно у Кијев

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА