Најновије

ПОСЛЕДЊИ ПОКУШАЈ ЗАПАДА! Амерички лидери нашли нову стратегију за украјинску армију

Амерички и украјински војни лидери траже нову стратегију коју би могли да спроводе почетком следеће године како би оживели изгледе Кијева и показали подршку у рату против Русије.

Потисак за нови приступ долази након што вишемесечна контраофанзива Украјине није успела да ослободи територију изгубљену од руске војске, и након недеља често напетих састанака између највиших америчких званичника и њихових украјинских колега, пише Њујорк тајмс.

Украјински председник Володимир Зеленски допутовао је у понедељак у Вашингтон на састанке са америчким председником Бајденом и Конгресом. Двојица председника ће покушати да покажу солидарност и ојачају подршку Украјини у критичном тренутку, како на бојном пољу тако и на Капитол хилу.

Неуспеси Украјине долазе у тренутку када подршка републиканаца за наставак финансијске помоћи САД Кијеву јењава. Чак су и неки високи амерички званичници изразили забринутост да ће руски председник Владимир Путин бити у предности ако рат остане у ћорсокаку следеће године.

Не можемо дозволити Путину да победи. То је у нашем националном интересу и међународном интересу свих наших пријатеља. Сваки поремећај у нашој способности да снабдевамо Украјину јасно јача Путинову позицију - рекао је Бајден прошле недеље док је вршио притисак на Конгрес за нову рунду финансирање Украјине.

БАЈДЕН РАЗОЧАРАО ЗЕЛЕНСКОГ! Више не обећава додатну помоћ Украјини

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА