Најновије

ВЕЛИКИ ПРЕОКРЕТ! Америка окренула леђа Зеленском, ово је година Владимира Путина

Контраофанзива украјинске војске је пропала, што је довело до разочарења у украјинског председника, који је у потпуно другачијем положају него пре годину дана, каже Џејмс Ставридис.

Америчка влада је окренула леђа украјинском председнику Владимиру Зеленском због неуспеле контраофанзиве Оружаних снага Украјине, изјавио је пензионисани адмирал америчке морнарице и бивши главнокомандујући НАТО-а Џејмс Ставридис, преносе "РИА Новости".

"Морамо искрено да признамо да контраофанзива Оружаних снага Украјине овог лета није имала никаквог успеха. Она је заиста пропала. Украјински напад је пропао. То је довело до разочарења у САД, а Зеленски је у потпуно другачијем положају него пре годину дана", казао је Ставридис.

Бивши шеф НАТО-а је оценио да ситуација иде добро за руског председника Владимира Путина, истакавши да је ојачао односе са многим земљама.

"Владимир Путин ради одлично. Ово је добра година за њега", нагласио је пензионисани адмирал.

Према његовим речима, Зеленски би могао да размотри опцију признања Крима као територију Руске Федерације, а та опција би могла бити могућа у замену за прећутни пристанак Кијева на чланство у ЕУ и НАТО.

Председник Украјине Владимир Зеленски састао се раније са америчким председником у Вашингтону, након чега је одржао говор у Сенату, а затим разговарао са председником Представничког дома, Мајком Џонсоном.

ДОЛАЗИ ЈОШ ВЕЋИ РАТ! Пољска, Румунија и Словачка упозорене на последице учешћа у сукобу 

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА