Најновије

Путописни класик "О Фиренци" у продаји

Ново из Лагуне

Фото: Лагуна

„О Фиренци“ Мери Макарти путописни је класик, префињени портрет чудесне и заносне Фиренце, савршена за све који су се упутили ка њој, љубитеље уметности и поштоваоце ренесансе.

За Мери Макарти Фиренца је место безвремене чаролије, од Дуома до утврђених палата. Овде је почела ренесанса, ту су цветале уметност и архитектура. Од корена Фиренце као центра средњовековне трговине до трансформације у један од најбогатијих градова на свету, Макартијева приказује богату и бурну исторјиу града. Она представља колосалне ликове из стварног живота. Кроз своје проницљиво списатељско сочиво баца светлост на Дантеову поезију и величанствену уметност Рафаела и Ботичелија, потпуно их оживљавајући. На овом просветљујућем путовању Макарти наводи фасцинантне појединости: ако нисте знали, у Фиренци нема рушевина јер Фирентинци нису сентиментални према совјој прошлости, а Америка је добила име по Фирентинцу – Америгу Веспучију.

„О Фиренци“ можете наћи у свим Делфи књижарама, Лагуниним клубовима читалаца, онлајн књижари delfi.rs, као и на сајту laguna.rs.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА