Најновије

"Венецијанске девице": Ново из Лагуне

"Венецијанске девице" Ђине Бонагуро у продаји.

Фото: Лагуна

Уроните у атмосферу касне ренесансе Венеције: роман „Венецијанске девице“ Ђине Бонагуро увешће вас у живописну културу и тајанствене кутке унутар манастирских зидина.

Године 1509. Венеција је на ивици рата. Незадовољство папе Јулија ИИ и учестале побуне по селима стална су претња за републику. Усред ових превирања, племкиња Јустина Соранцо, девица од шеснаест година, нада се да ће се удати за свог вољеног Луку Чикоња. Међутим, наде јој се расплину када њен отац одлучи да своју млађу ћерку Розу уда за богатог младића, а Јустину пошаље у манастир Сан Цакарија, како налаже традиција. Стратегија њиховог оца не односи се само на заштиту породице. Како је дужан трговинским партнерима и најозлоглашенијој куртизани у граду Ла Дијаманти, тако притисак постаје све већи.

По доласку у манастир, Јустина се поверава својој тетки Ливији, једној од монахиња, а онда врло брзо сазнаје да у Сан Цакарији није све подређено побожном животу. Јустина је запрепашћена јер жене у манастиру проналазе слободу у ономе што личи на затвор. Али тајне и скандали пробијају зидове самостана и Јустина увиђа да је живот у манастиру пожељнији у поређењу са Ла Дијамантиним претњама.

Решена да заштити себе и оне које воли, Јустина се обраћа Луки за помоћ. Она открива да мора да слуша своје срце не би ли донела одлуку која ће их све или спасити или уништити.

Књигу је превела Александра Чабраја: „Обожавам Венецију и годинама сам чекала праву прилику да преведем роман чија се радња дешава у том прелепом граду. Таквих књига је много, али већина њих, попут многих сличних филмова, третира Венецију само као интригантно место радње и чудесно лепе кулисе, али ништа више од тога. Коначно сам успела да пронађем роман који се заиста бави Венецијом као средњовековном државом са сопственом традицијом, законима, обичајима и начином живота, који описује живот њених житеља онако како је он изгледао у време када је Млетачка република била на врхунцу своје моћи и богатства.“


„Венецијанске девице“ можете набавити у свим Делфи књижарама, Лагуниним клубовима читалаца, онлајн књижари као и на сајту.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА