Најновије

„Теци као река“: Роман који је наследио чувени бестселер „Тамо где ракови певају“

Ново из Вулкана.

Фото: Вулкан

Истраживања говоре да се читалачка публика дели на ону која књиге купује на основу бестселер листа, награда или препорука критичара и појединаца у чији читалачки избор има поверење.

Једна од књига која је задовољила све ове критеријуме у последњих неколико година је Тамо где ракови певају из 2018. године ауторке Делије Овенс, будући да је 32 седмице била на врху листе најпродаванијих, а до краја фебруара 2022. провела је 150 седмица на списку бестселера.

Књига “Теци као река” ауторке Шели Рид незванично је проглашена за наследницу чувеног романа Делије Овенс, а већ је објављена у 37 земаља и преведена на 31 језик. Баш као и бестселер “Тамо где ракови певају” и роман “Теци као река” ће, према најавама, ускоро доживети филмску адаптацију.
 
Књига „Теци као река“, која ће читаоцима у Србији бити доступна у издању Вулкан издаваштва, изузетно је написана фикција о егзистенцијалној борби главне јунакиње у дивљини ранча у Колораду. Незаборавни ликови и природа чија лепота одузима дах преплићу се у дирљивој причи о одрастању, пријатељству и проналажењу породице и љубави тамо где то најмање очекујемо.

Главна јунакиња књиге, Викторија Неш, једина је преживела жена у породици проблематичних мушкараца и води домац́инство на породичној фарми брескви. Шели Рид на јединствен приповедачки начин доноси причу о Викторијиној борби за преживљавање, која боји сваки аспект њеног живота. Али једног прохладног јесењег дана 1948. године, када дође у град да прода брескве и сретне тајанственог странца тамних очију, све ће се из корена променити. Викторија напушта једини дом за који је икада знала и бежи у планине, где је очекује борба за преживљавање. Оно што следи је очаравајуц́а прича о изборима који се доносе у делиц́у секунде, а мајсторски дочаран лик Викторије, коју карактерише несаломиви дух, доприноси да ова књига упркос теми не буде и обесхрабрујућа.

Шели Рид припада петој генерацији породице која живи на планинама Елк у Колораду. Скоро три деценије је била виши предавач на Западном универзитету у Колораду, где је предавала књижевност, писање и студије животне средине. Оснивач је специјализације из области животне средине и одрживости, као и програма подршке за студенте прве године и за оне под ризиком. Дипломирала је у области писања и књижевних студија на Универзитету у Денверу и на постдипломском програму за креативно писање на Универзитету Темпл. Осим тога, чланица је Управног одбора Вита института за уметност.

Књига „Теци као река“ доступна је на сајту vulkani.rs и у књижарама Вулкан широм Србије.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА