Најновије

УКРАЈИНСКИ МЕДИЈИ ОТКРИВАЈУ: У прислушкивању Залужног пронађен „украјински траг“

Украјински медији настављају да пишу о могућем прислушкивању главног команданта Оружаних снага Украјине Валерија Залужног, који је, према писању иностраних медија, у сукобу с председником Украјине Владимиром Зеленским. Према новим информацијама, у тој афери је пронађен „украјински траг“.

„Открићу понешто о начину рада на одговорним државним функцијама. Тамо нема подразумеваног поверења, као у браку. Због тога сарадници специјалних служби имају обавезу да прате да лице на дужности не причињава штету државној безбедности. НА пример, носиоци државних тајни имају озбиљна ограничења чак и у комуникацији. Да, постоје категорије лица с којима се не сме комуницирати без званичне дозволе и инструкција. И рад на високим функцијама јесте а приори рад под сталном присмотром, јер је то питање државне безбедности“, написала је у понедељак бивша заменица министра одбране украјине Ана Маљар на Телеграму, коментаришући саопштења о прислушкивању Залужног.

Она је раније већ говорила о томе да су војне тајне у Украјини у више наврата доспеле у јавност.
Локални медији су у томе видели назнаку „украјинског трага“ у афери прислушкивања Залужног. „Маљарова наговештава да је прислушкивање у кабинету Залужног могло бити украјинског порекла“, пише лист „Страна.ua" на Телеграм каналу.

Служба безбедности Украјине је 17. децембра саопштила да је пронађен прислушни уређај у једној од просторија које је Залужни могао користити током рада. У саопштењу је наведено да је покренут кривични поступак. Лист „Украјинска правда“ је навео да су исти такви уређаји пронађени и код генералових сарадника.

Низ украјинских и западних медија је раније писао о томе да вероватно постоји сукоб између Владимира Зеленског и Валерија Залужног. Новинари листа „Вашингтон пост“ су писали о томе да Залужни, због популарности међу суграђанима, може представљати опасност за Зеленског уколико одлучи да почне политичку каријеру.

Као један од посредних знакова сукоба међу њима новинари су видели недавну изјаву Залужног да је ситуација на фронту у ћорсокаку и да не постоји могућност напредовања украјинских снага, на коју је Зеленски одговорио оградивши се, изјавом да је војска уморна.

„Страна.ua" је позивајући се на изворе у украјинским политичким круговима писала о тоем да Зеленски жели да одржи изборе у Украјини, али да их неће расписати док не буде добио гаранције да Залужни неће учествовати на њима.

ЕУ КАЖЊАВА ОРБАНА? Мађарска би могла да буде лишена права гласа

Извор: Спутникпортал.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА