Најновије

СПРЕМАЈУ СЕ ВЕЛИКЕ СТВАРИ НА МАРАКАНИ! Потенцијални проблеми после играња ЛШ постају стварност

Црвено-бели у потенцијалном проблему после завршетка такмичења у ЛШ

Превремено испадање Црвене звезде из Европе, бар по ономе што су у клубу из Љутице Богдана очекивали на почетку сезоне, могло би да значи и одласке појединих играча, пре свега странаца из тима.

Од раније је познато да постоје понуде за неколицину стандардних првотимаца које би можда клуб и могао да одбије да је презимио у Европи. Ипак, сада ће то бити знатно теже из два разлога – мањка финансијских средстава и демотивисаних играча који неће желети да играју само Супер лигу, која нема репутацију и квалитет.

Већ је врло добро познато да црвено-бели приходују највише од пласмана и учинка у неком европском такмичењу (у најбољем случају Лиге шампиона) и од продаје играча. Зарадио је најтрофејнији српски клуб ове сезоне од учешћа у Лиги шампиона више од 24 милиона евра, али су се надали да ће та сума бити већа, обзиром да свака победа доноси 2,8 милиона, а нерешени исход 930.000 европских новчаница. Дакле, црвено-бели су профитирали током групне фазе од резултата само нешто мање од милион евра, а очекивања су била много већа. Новац који нису успели да обезбеде у току такмичења мораће да потраже у другим секторима, односно у продаји још неког играча.

Велики проблем да Црвена звезда задржи играчки кадар јесте изостанак европског пролећа. Много играча је дошло ове године управо из разлога јер се најтрофејнији српски клуб пласирао у Лигу шампиона и што су постојале реалне шансе да се игра бар у Лиги Европе.

Осман Букари, најбољи појединац клуба из Љутице Богдана ове сезоне, упркос лошем издању у Берну, могао би први да напусти клуб. Већ постоје озбиљне понуде за брозонгог нападача Гане, тешко да ће им одолети најтрофејнији српски клуб, нарочито јер су понуде уносне. Кингс Кангва, Немања Милуновић и Жан Филип Красо ће, такође, вероватно напустити клуб у јануару обзиром на мањак минутаже, али оно што би могло да брине јесте и статус Хванга. Корејац је најавио по доласку у клуб да га је највише заинтересовао долазак у Звезду управо због играња европских такмичења. Марко Стаменић је, такође играч који воли рефлекторе два најјача евро такмичења, па би, упркос уговору који је потписао до 2027. године могао да потражи нову средину.

Било како било, у великим је проблемима шампион Србије, не само због резултатских неуспеха, већ и финансијских и кадровских. Сада је титула императив, а наредне године ће морати да се потруде да забележе много бољи учинак у Лиги шампиона или Лиги Европе.

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА