Најновије

ПУТИН ПРИЗНАО: Запад је надиграо Русију у Украјини после 2014.

Запад је у неком тренутку „надиграо“ Русију у ситуацији око Украјине после 2014. године, рекао је председник Владимир Путин на састанку колегијума Министарства одбране.

„Запад, посебно у иностранству, са задовољством прати развој сукоба у Украјини. У том смислу су нас, ако могу тако рећи, надиграли. Они нису пристали на примену Минских споразума, заправо су одмах започели виртуелни рат, тачно 2014. године“, подсетио је председник.

Како је Путин приметио, земље Северноатлантске алијансе су заузеле агресиван став према народу Донбаса, што је приморало Русију да одговори како би заштитило становништво.

Председник је додао да су западне земље заправо искористиле споразуме из Минска да Кијеву дају времена да изгради модерне оружане снаге по стандардима НАТО-а, за даљу интеграцију републике у алијансу.

Тада су украјинске власти једноставно напустиле Минске споразуме и то јавно рекле, а онда се западни лидери нису устручавали да то јавно кажу“, подсетио је шеф државе.

Раније су и бивша немачка канцеларка Ангела Меркел и бивши француски председник Франсоа Оланд изјавили да су споразуми из Минска, осмишљени за мирно решавање сукоба, неопходни како би Запад добио на времену за обуку Оружаних снага Украјине. и обнављање непријатељстава у Донбасу.

Руски лидер Владимир Путин је касније признао да су га ове изјаве изненадиле, будући да је рачунао на искрену жељу европских земаља да консолидују мир и избегну војни сукоб у Украјини.

АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ ПОРУЧИО КИЈЕВУ: ''Хитно да учите од Хитлерове Немачке'' (ВИДЕО)

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА