Најновије

ПРОТЕСТ СЕ ШИРИ: Блокиране Бирчанинова, Немањина и Улица кнеза Милоша (ВИДЕО)

Група студената блокирала је данас улаз у зграду Министарства државне управе и локалне самоуправе, Бирчанинову улицу, као и угао те улице са Улицом кнеза Милоша, а касније су се преместили и на угао са Немањином испред зграде Владе Србије тражећи да им се омогући увид у бирачке спискове.

Протест (Фото: принтскрин)

Саобраћај у том делу града је блокиран, а скуп протиче мирно.

Представник студената Иван Бјелић рекао је да министарство није одговорило на њихов захтев, већ да је упутило саопштење медијима о нечему што, како је рекао, нису тражили.

Он је најавио да ће зато представници студената вечерас поднети нови захтев у коме ће од свих локалних самоуправа тражити да им омогуће увид у бирачке спискове и да ће им дати рок до среде.

Бјелић је позвао окупљене на блокаду и испред зграде Владе Србије.

Студенти из Београда и Новог Сада окупили су се око 11 часова испред МДУЛС, а у 12 сати блокирали улаз у зграду као и Бирчанинову улицу. Нешто касније блокирали су саобраћај и на углу Бирчанинове и Улице кнеза Милоша.

Представници студената су рекли да ће њихов протест трајати до 18 часова.

Министарство државне управе и локалне самоуправе саопштило је данас да је јединствени бирачки списак једна од најжурнијих евиденција у Републици Србији и да никад није био уређенији, те да су тврдње о постојању тзв. "фантомских бирача" апсолутно неистините и паушалне.

Како наводи Министарство, саопштење се објављује у јеку насилних демонстрација појединих опозиционих странака и на дан када су присталице Драгана Ђиласа, како они кажу, започели "блокаду" МДУЛС.
Како кажу, откако су 2012. године обједињени сви подаци и успостављен Јединствени бирачки списак, обезбеђена је пуна контрола, тачност и ажурност података.

Начелник Управе полиције Ивица Ивковић је поводом нових протеста који су за данас најављени рекао да било какво насиље, блокаде саобраћајница и мостова који уносе немир и ремете нормалан живот грађана неће бити толерисани.
"Полиција ће у складу са законом предузети све мере и радње, привести и процесуирати сва лица која те немире изазивају", нагласио је Ивковић.

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА