Најновије

Празничне приче о пријатељствима која мењају живот

Сезона је празника, време које за већину људи значи опуштање, породичну хармонију, смех у кругу пријатеља или луд провод у незаборавној ноћи. Ипак, ово доба године код многих особа буди потпуно супротне емоције. Истраживања наводе да се више од 60 одсто људи током празника осећа усамљено.

Фото: Вулкан

Управо о овој теми, на дирљив, узбудљив и романтичан начин говори Бека Фриман у свом роману „Клуб усамљених“, који је објавило Вулкан издаваштво.
Хана и Фин од колеџа сваки Божић проводе заједно, јер ниједно од њих нема куда да оде. С временом, њихова традиција постаје све урнебеснија, а када им се придруже елегантна Прија и мистериоизни Тео, ова необична породица се заокружује, а осећај припадања за којим су жудели постаје изузетно снажан. Све се, међутим, мења када Фин објави да се сели у Лос Анђелес, јер схватају да би ово могао бити последњи Божић који славе заједно.

О роману Беке Фриман угледни Паблишерс викли пише: „Духовита, дирљива, урнебесна, најнежнија књига коју ћете прочитати ове године.“.

Ништа мање задовољства у моментима празника посвећених читању, неће вам донети „Шекспир у Паризу“, роман италијанске ауторке Лоренце Ђентиле који отвара кључно питање: да ли да останемо верни ономе што други очекују од нас или пак себи самима?

Ђентиле у центар приче ставља тридесетогодишњу Оливу, беспрекорно стилизовану жену, која има сигуран посао, живи са родитељима у предграђу и ускоро се удаје за згодног и успешног Бернарда. Нико не би ни помислио да и она понекад осећа дубоку, непремостиву празнину. Али, све ће се променити када Олива заврши у Паризу у амбијенту култне књижаре Шекспир и дружина и схвати да постоји сасвим другачији свет од оног у којем је живела. Свет уметника, филозофа и боема. 

Посебну вредност овом бестселеру даје чињеница да је писан на основу личног искуства, будући да је Ђентиле 2011. године радила у овој књижари, где је и пронашла инспирацију за свој роман.

Књиге „Клуб усамљених“ и „Шекспир у Паризу“ доступне су на сајту Вулканаи у књижарама Вулкан широм Србије. 

Извор: Правда
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА