Најновије

СТРАТЕШКЕ ПРОМЕНЕ НА ХЕРСОНСКОМ ФРОНТУ: Дњепар леди, шта то значи за украјинску армију

У Кринкама ситуација остаје непромењена, са украјинским снагама које се упорно држе свог положаја у насељу.

Напори да се прошири зона контроле у околну шуму су и даље активни.

Прошле ноћи, две јуришне групе из 1. батаљона 38. бригаде обалске пешадије Украјинске војне морнарице зазеле су позиције јужно од пластеника, што указује на мање напредовање на југу.

Под ударом артиљерије и минобацача Војске Руске Федерације, ове групе су биле разбијене и претрпеле губитке. Рањени и убијени су евакуисани у северни део села, одакле су пребачени на десну обалу.

Укупно гледано, ситуација на Херсонском правцу се није битније променила. Украјинске обалске пешадијске снаге настоје да напредују, али без значајнијег успеха. Међутим, са доласком хладнијег времена и залеђивањем Дњепра, очекује се олакшано кретање пешадијских група преко реке.

С обзиром на то да ударна група "Катран" већ има изграђено упориште, са залеђивањем тла и воде се предвиђају интензивнији напади. Управо сада на леву обалу почиње пребацивање јединица 37. бригаде обалске пешадије.

Ова јединица раније није учествовала у сукобима на левој обали и потпуно је комплетирана личним саставом. Увођење 37. бригаде обалске пешадије с једне стране указује на губитке у другим бригадама, а с друге на скору активизацију фронта.

Занимљиво је да се са појавом 37. бригаде обалске пешадије код ЛБС примећују промене у коришћењу дронова типа "Бајрактар". У последњих неколико дана, ови дронови полећу са аеродрома Кулбакино, што се није дешавало у последњој години.

ВЕЛИКА АКЦИЈЕ СРПСКЕ ВОЈСКЕ! Ухапшен шпијун, ушао у Србију па одавао тајне наше војске

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА