Најновије

АМЕРИКАНЦИ ДАЛИ РОК! Имате још три недеље да завршите рат

Администрација америчког председника Џозефа Бајдена дала је Израелу рок да рат против Хамаса заврши до краја године, рекла су три званичника из Тел Авива за Политико, под условом да се не открива њихов идентитет.

Политико додаје да је то рок који је нагласио и амерички државни секретар Ентони Блинкен током овонедељне посете Израелу.

Међутим, заменик саветника за националну безбедност Беле куће Џон Фајнер рекао је у четвртак да администрација није наметнула Израелу стриктан крајњи рок до када треба да заврши војне операције у Гази.

Када су израелски званичници открили своје планове водећем америчком дипломати, рекавши да би борбе на југу Појаса Газе могле да потрају неколико месеци, Блинкен је, наводно, кратко узвратио: „Немате толико времена“.

Израелски лидери се, изгледа, спремају да прекораче тај рок.

Политико подсећа да су Израелци и раније пркосили САД и да су неколико пута исто то учинили и од почетка напада на Појас Газе, наводи Танјуг.

Високи израелски званичник рекао је за Политико да су Сједињене државе и раније саветовале Израелу да не улази у Газу, па су ипак то учинили.

„Ушли смо у Газу јер то је једини начин да уништимо Хамас и ослободимо таоце. Рекли су нам - не идите у њихове тунеле, немате шансе да тако уништите Хамас. Рекли су нам да не улазимо у болнице, иако их је Хамас користио као командне и контролне центре, али смо ушли у те болнице, урадили смо што је било потребно. И то ћемо радити док не остваримо победу“, поручио је неименовани израелски званичник.

ЗАПАД СЕ ДИСТАНЦИРА ОД КИЈЕВА: У приче о поразу Русије више нико не верује

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА