Најновије

НАЦИОНАЛНО ОКУПАЉЕЊЕ: Меморандум за будућност српске политике (ВИДЕО)

Сарадња између Националног окупљања и ГЕПС-а представља значајан корак у развоју политичке и друштвене сцене. Овај историјски моменат означава почетак нове ере у којој две угледне организације уједињују снаге ради постизања заједничких циљева.

Како тврди Милица Ђурђевић, председница Српске странке Заветници, пројекат "Национално окупљање" представља више од обичне предизборне коалиције, он је израз наше чврсте вере у јачање националног идентитета и циљева.

“Ширење “Националног окупљања” је пројекат у који стварно верујемо и који није предизборна коалиција, него је одговор на свеукупне изазове са којима се суочавају земља и грађани и који ће претрајати ове изборе и наставити да унапређује своје потенцијале и наставити да окупља и сабира све оно што у Србији вреди, а верујем да таквих људи и таквих групација заиста има много”, додала је Милица Ђурђевић Стаменковски. 

Професор доктор Јован Филиповић истакао је значај потписаног меморандума, наглашавајући да би он требало да се третира као проглас који симболизује нову фазу у сарадњи и заједничким напорима.

“Ја молим све, ја молим јавност да овај меморандум третира као проглас, ја сам сигуран да и ово двоје младих политичара, који представљају по мени политичку будућност Србије мисли исто као и ја. Ја сам спреман, претпостављам и они, да овакав проглас, споразум, меморандум, потпишемо са свим оним људима који добронамерно гледају на Србију, који добронамерно формулишу национале интересе и који уважавају оно што је суштина овог документа”. рекао је Јован Филиповић.

Данас, у срцу своје предизборне кампање, Српска странка Заветници и Српски покрет Двери (Национално окупљање)  истичу као централни догађај побољшање и јачање веза између Србије и њене дијаспоре, означавајући овај корак као кључну стратегију у својим политичким плановима.

“У ову наши предизборну кампању на највише рангирано место уводимо тему односа између матице и дијаспоре, уводимо значај струке и науке и уводимо како је професор Филиповић то одлично дефинисао, доношење и спровођење политичких одлука на бази струке и науке што до сада у Србији није био случај”, додао је Бошко Обрадовић. 

Погледајте комплетно обраћање: 

Извор: Правда.рс

 

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА