Најновије

НЕКА СЕ ПРИПРЕМИ ХАРКОВ: Десетковане елитне снаге генерала Сирског, расте бес Украјинаца према Западу!

Спекулише се да би могло да дође до веће руске контраофанзиве ка западним границама Украјине и можда ка Харкову. Рецимо, Александар Сладков руски ратни репортер, одавно тврди да ће се десити офанзива на Харков, али сада то говоре и украјински медији, изјавио је Игор Дамјановић, ратни извештач и дописник црногорског портала Ин4С, приликом гостовања у емисији Луча, на каналу Прави одговор.

Како се управо вратио из Донбаса, он је рекао да је снег, који је пао на простору Одесе, Кијева, Запорожја све до Москве, највећи уназад уназад 50 или 70 година.

- Неки то упоређују са 1941. годином када су тенкови генерала Гудерјана заустављени пред Москвом. Прошлог понедељка је украјинско Министарство унутрашњих послова дало саопштење да је 20 цивила погинуло услед временских неприлика. И таква ситуација је присутна на Запорошком фронту, и ту је створено затишје. Али на фронту код Доњецка је слично време као у Београду, и ту се воде борбе око Авдејевке – истакао је Дамјановић.

Како је рекао, освајањем Авдејевке, Доњецк ће бити безбеднији, јер Украјинци неће моћи да га гађају ракетама кратком домета, којих имају у великим количинама. Он је истакао да су силне украјинске елитне снаге изгубљене у покушаја да поврате Бахмут.

- Генерал Александар Сирски, за којег говоре да је много ближи са Владимиром Зеленским него генерал Валериј Залужни, покушао је да врати Бахмут. Тај град је потпуно уништен, нема стамбеног фонда, и вероватно нема живота, али они су рачунали да би тим повратком допринели паду морала руске војске, и подизању морала украјинске. То се није десило, и десетковане су многе елитне јединице украјинске војске – указао је он.

Дамјановић је говорио и о нападима на Сергеја Бубку, председника Олимпијског комитета Украјине, који није осудио руску инвазију, а брат му живи у Доњецку.

Сем тога, говорио је о попису у Црној Гори и изнео очекивања да ће се, како сматра, показати да српски језик говори убедљиво највише грађана, док је изнео и прогнозе о односу изјашњавања Срба и Црногораца. Такође је казао и према којим опозиционим листама у Србији гаји симпатије, а о свему томе послушајте у емисији на каналу Прави одговор.

ХАОС КОД АРТЕМОВСКА: Специјалне јединице уништавају украјинску пешадију (УЗНЕМИРУЈУЋИ СНИМАК)

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА