Најновије

Руси се спремају за заобилажење украјинске „мажино-линије“: Украјинска администрација већ побегла из Краматорска

Вашингтон је подстицао војни и државни врх Украјине да Бахмут (Артјомовск) бране до последњег метка и последњег војника. Да га претворе у свој „Стаљинград“.

А сада из Беле куће и Пентагона – кад је пад тог стратешки важног града постао неизбежан – почињу и јавно да се саглашавају са оризнавањем пораза и бекством Украјинаца на запад – према Краматорску и Слајванску.

Представник Савета Беле куће за националну безбедност Џон Кирби, одговарајући на питања новинара, чак је рекао:

„Ако Бахмут падне, то неће бити од стратешког значаја. То неће стратешки утицати на ток рата у целини“.

Бахмут је за Американце престао да буде од „стратешког значаја“ након што су Руси заузели његово северно предграђе Краснаја Гора, северозападно (Парасковиевку) делом узели, делом заобишли и продрчи даље на запад. А још му значајно зашли с леђа са југозапада, где већ воде борбе за Часов Јар.

Врх руске специјалне војне операције сматра да ће Бахмут пасти – чак и ако буде озбиљно брањен – већ за који дан, а да је вероватније да ће га Украјинци (организовано, колико год буду могли) напустити.  

Наглашава се да су управо због тога из Бахмута избачени сви страни новинари и сниматељи, а у град забрањен улазак и провереним проукрајинским активистима и добровољцима.

 У суштини, и Руси и Украјинци се већ сада спремају за постбахмутску фазу рата (за њим ће пасти и Северск). А сви су изгледи да она неће личити на борбе за линију Бахмут-Соледар-Северск.

На овакав закључак наводе две руске офанзивне операције које су у току.

Они – не превише брзо али упорно – надиру од града Кременаја према реци Северски Доњец и у смеру Славјанска, а Укри засад успевају једино да их успоре.

Истовремено нападају с југа. Више од трећине Угљедара су већ узели под своју контролу, а кренули су и на Гуљај Поље.

Руски војни експерти ове две околности узимају ка сигуран знак да неће бити напада на украјинску „мажино-линију“, која се протеже од Славјанска и Крамторска ка Константиновки и Дружковки. У сваком случају, не са истока – са стране са које би у Кијеву највише волели да долазе напади.

Сва украјинска утврђења на тој линији (дугој око 100 километара) „гледају“ на исток. Зато ће, по проценама, руска војска имати наредбу да је заобиђе и да главне ударе наноси с југа и севера.

Заобилажње је обесмислити украјинску „мажино-линију“ због чијег постојања су у Кијеву поносно тврдили да ће Славјанск и Краматорск за Русе бити „неуништиве тврђаве“.

Они би то месецима и били кад би Руси на њих јуришали фронтално...

Што је бар једнако важно, генерали армије Валериј Герасимов и Сергеј Суровикин ће у северно и јужно заобилажење убацити вароватно досад највеће снаге укључене у исту операцију.

Украјина иза Угљедара и Славјанска нема значајнијих утврђења.

Украјинска администрација напустила Краматорск

Појавио се снимак из Краматорска који показује да је украјинска администрација већ напустила овај град.

Становник Краматорска сведочи да су власти побегле из града, а заставе Украјине нестале са државних институција

Бесни човек вређа локалне званичнике и Зеленског.

“Снег на улазу у градску кућу показује да се тамо не иде. Пацови су побегли са брода који тоне. Свима је одавно све јасно, али убице које су се настаниле у Кијеву шаљу у смрт  хиљаде украјинских мушкараца”, каже бесни Украјинац.

ЗАПАД И КИЈЕВ У ПАНИЦИ, ГДЕ СУ РУСИ САКРИЛИ 100.000 ВОЈНИКА: Где следи главни удар Москве?

Извор: Fakti.org/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА