Најновије

„Лавови са Пете авеније": Интригантна прича из прошлости

Роман „Лавови са Пете авеније", можете пронаћи у свим Лагуниним и Делфи књижарама, као и на сајту.

Фото: Лагуна

Бестселер Њујорк тајмса „Лавови са Пете авеније“ Фионе Дејвис ода је књижевности, Њујоршкој градској библиотеци и снази жена. Мајсторски написана прича о породичним тајнама и потрази за местом у друштву и историји савршена је за љубитеље историјске тематике чију радњу воде храбре јунакиње.

Година је 1913. и рекло би се да Лора Лајонс има све: њен супруг је надзорник у Њујоршкој градској библиотеци, живе у најлепшој згради на Менхетну, благословени са двоје деце. Али упорна и страствена Лора жели да ради и буде независна. Почиње да пише и објављује новинске чланке, упознаје чланице клуба „Хетеродокси“ које се залажу за право жена да гласају и буду самосталне. А када вредне књиге нестану из библиотеке, претећи да сруше сва њена уверења, мораће да промени своје ставове, ризикујући да изгуби све.

Година је 1993. и Сејди Донован покушава да изађе из сенке своје баке, чувене есејисткиње Лоре Лајонс. Таман кад постане кустос у Њујоршкој градској библиотеци, посао се претвара у кошмар јер ретки рукописи, бележнице и књиге нестају. Одлучна да спасе изложбу и каријеру, Сејди ће се упустити у потрагу за крадљивцем, а онда открити низ непријатних истина из породичне прошлости које бацају ново светло на највећу трагедију у историји Њујоршке градске библиотеке.

Фиона Дејвис је ауторка шест историјских романа – бестселера Њујорк тајмса – чије се радње одвијају у знаменитим њујоршким здањима, као што је случај са романом „Лавови са Пете авеније“. 

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА