Најновије

ЕСКАЛАЦИЈА: Молдавија спрема удар на Придњестровље! (ВИДЕО)

Председница Молдавије Маја Санду и премијер Дорин Речеан, који је раније био министар унутрашњих послова, најављују демилитаризацију Придњестровља. То значи да ће се молдавска војска спремати за упад у Придњестроље, по моделу Олује или по неком другом моделу, изјавио је Душан Илић, доктор правних наука са Института за европске студије, приликом гостовања у емисији Луча канала Прави одговор на Јутјубу. 

Говорећи о оптужбама Маје Санду на рачун Србије, али и на рачун Црне Горе, да заједно са Русијом и Белорусијом учествују у припреми свргавања власти у Кишињеву, он је рекао да то говори да у Молдавији уопште нису упознати са политичким кретањима. 

- Поготово није јасно зашто је ту оптужена Црна Гора када је наводно на „правој страни историје“. Она је чланица НАТО и западни савевзник. Мислим да је ово посебан метод притиска пре свега према српским земљама. Зашто је укључена и Црна Гора, претпостављам због предстојећих председничких избора, крајем марта, тако да је то повод да бранитељи Црне Горе спрече да та земља крене путем Србије – оцењује Илић. 

Демилитаризација Украјине завршена, Путин сада демилитаризује НАТО!

Он је напоменуо да је јако занимљиво то што је такозвани премијер Косова Аљбин Курти назвао Дритана Абазовића „премијером задуженим за Црну Гору“. 
Он је говорио о иницијативи Љубча Георгијевског, некадашњег македонског премијера, и екс лидера ВМРО-ДПНЕ, а сада ВМРО-Народне партије, да Северна Македонија рехабуилитује четнички покрет, прецизнији Вардарски четнички корпус. 

- То је занимљиво пре свега зато што долази од „бугараша“ јер је Георгијевски узео бугарско држављанство – казао је Илић.

Он је објаснио и шта је циљ који Георгијевски жели да постигне. О томе, као и о ситуацији у Бугарској где је Бугарска скупштина поново „растурена“ и одржавају се пети избори за две године, као и о ситуацији у Украјини, и пореклу имена Бахмута и стварања Галиције, погледајте у емисији на Јутјуб каналу Прави одговор.    

"ПУТИН ЈЕ У ПОТПУНОСТИ ОБАВЕШТЕН" Ево шта су борбени авиони уочили на небу, детаљи драме изнад Санкт Петербурга

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА