Најновије

ПРИМЕЊЕНО ХЕМИЈСКО ОРУЖЈЕ У БАХМУТУ? Војници имају јаку вртоглавицу, мучнину и повраћају

Постоје докази који показују да украјинске трупе већ најмање три недеље користе хемијско оружје у близини Артјомовска (Бахмута) и Угљедара, рекаоје данас лидер Доњецке Народне Републике (ДНР) Денис Пушилин.

Хемијски напад (Илустрација: Рускаја Весна)

"Према наводима наших јединица и командантима који су то известили, постоје докази да се хемикалије које изазивају болест код наших војника користе не само у близини Артјомовска, већ и код Угљедара", рекао је Пушилин за телевизију Росија 24, додајући да је добијао извештаје о томе најмање три седмице. Украјинске снаге су употребиле хемијско оружје дуж линија фронта у Соледару и Артјомовску (Бахмуту), изјавио је Јан Гагин, саветник лидера Доњецке Народне Републике (ДНР), пренео је ТАСС.

"Поједини борци имају јаку вртоглавицу, мучнину и повраћају", рекао је он, пренео је ТАСС. Гагин је истакао да је Украјина и раније користила хемијско оружје.

"То се десило дуж целе линије фронта јер су супстанце које изазивају мучнину, гушење и кашаљ прскане из специјалних контејнера постављених на дронове", додао је он.

Рад специјалног воза руске војске погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг/РТС/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА