Најновије

МАСОВНИ ЈУРИШ ВАГНЕРА: Украјинци губе положаје у граду (МАПА)

Приватна војна компанија „Вагнер“ спроводи масовни јуриш на Бахмут (Артјомовск), Оружане снаге Украјине губе положаје у граду и региону.

Вагнерова група (Фото: принтскрин)

Упркос пребацивању појачања од стране украјинске војске, руске јуришне трупе настављају да их потискују, преноси Рускаја Весна.

Украјински војни аналитичари настављају да говоре о најтежој ситуацији Оружаних снага Украјине на Бахмутском сектору фронта.

„Општа ситуација: веома тешка. Није постало боље.

Север – „Вагнер” је себи поставио циљ да по сваку цену заузме Богдановку и Хромово.

И то се снажно осећа последњих дана: јуришна дејства су веома масовна, број испаљених артиљеријских граната је такође висок.

Ови напади и даље функционишу. Руси полако напредују и Оружане снаге Украјине их не могу зауставити'’, наводи се у једном од извештаја.

„Северно од Бахмута, ПВК Вагнер притиска у правцу Богдановке и Хромова из неколико праваца. Положаји се померају са једне стране на другу неколико пута дневно.

Потешкоће су због надмоћи руске војске у артиљерији. Борбе се настављају“, описује ситуацију још један украјински војни аналитичар.

Настављају се тешке борбе у насељима Квадрати, Самољот и Водоканал. Увече су руске трупе појачале интензитет артиљеријских и ваздушних удара. Активне борбе се воде улицама Корсунског, Ивана Ивкина, Геолога и Григорија Сковороде.

Линија Раздоловка-Васјуковка-Весјолоје - надолазеће и позиционе борбе се настављају. Такође, тешке борбе не јењавају на југозападној периферији Бахмута.

У области Ивановског сада је најтежа ситуација у целом Бахмутском правцу. „Вагнер” је одлучио да хитно „затвори питања” са животном средином града.

У области Собачевке постоје минималне промене у сивој зони са обе стране. Позиционе уличне борбе не престају'’, извештавају украјински извори.

Илустрација: Рускаја Весна

Уништење тенка само једном ручном бомбом погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА