Најновије

Дулић, Дробњак и Јањић правоснажно ослобођени оптужбе за злоупотребу службеног положаја

Апелациони суд у Београду правоснажно је ослободио некадашњег министра за заштиту животне средине Оливера Дулића, његовог заменика Небојшу Јањића и директора "Путева Србије" Зорана Дробњака од оптужбе да су злоуптребили своје службене положаје.

Суд (Фото: Pixabay)

Посебно одељење за организовани криминал Апелационог суда у Београду одбило је као неосновану жалбу тужиоца за организовани криминал и потврдило првостепену пресуду, објављено је на сајту тог суда.

По налажењу Апелационог суда, првостепени суд је правилно закључио да током поступка није доказано да су окривљени извршили продужено кривично дело злоупотреба службеног положаја у саизвршилаштву, већ да је утврђено да су као службена лица, предузимали радње за које су били овлашћени, као и да су у поступку издавања и доношења управних аката поступали у складу са правилима службе.

Применом начела "in dubio pro reo" (у случају сумње пресудити у корист окривљеног), суд је правилно ослободио окривљене од оптужбе да су извршили кривично дело које им је оптужницом стављено на терет. 

Специјални суд је у децембру 2021. године изрекао другу првостепену пресуду, пошто је прва којом су били осуђени укинуо Апелациони суд и наложио да им се суђење понови због пропуста у току првог суђења. Након поновљеног суђења суд је закључио да није доказана њихова кривица. 

Оливер Дулић, Небојша Јањић и Зоран Дробњак су били оптужени да су од јула 2009. године до јула 2012. године, искоришћавањем и прекорачењем својих службених положаја у поступку одлучивања поводом захтева за издавање саобраћајно техничких услова, локацијских дозвола, сагласности за грађевинске дозволе инвеститору "Нуба инвест“ д.о.о. са седиштем у Београду омогућили изградњу линијског инфраструктурног објекта – телекомуникационе мреже.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА