Најновије

Вучић прави нову странку "Народни покрет за државу": Неки тврде да се иза свега крије мрачни план

Председник Србије Александар Вучић започиње формирање Народног покрета за државу и у наредном периоду ће обићи све делове Србије, објавиле су данас Новости.

Вучић ће, како се наводи, затражити подршку народа за одбрану Србије и од суботе, 11. марта почеће разговоре са становништвом на југу Србије, највероватније у Врању.

Раније је било најава да би Вучић могао да оснује нову политичку партију како би се решио трета криминалних и других афера СНС-а и тако покушао још једном да збуни бираче и сачува подршку.

- Најава да ће Алексанар Вучић са позиције апсолутне власти кренути у формирање Народног покрета за државу представља претњу по безбедност сваког грађанина. Логика овог покрета се своди на „или си са нама или си против нас“, а идеологију је већ у неколико наврата у ударним терминима на телевизијама са националном фреквенцијом изнео Драгослав Бокан. Он је експлицитно рекао да се држава јасно може поистоветити са Александром Вучићем као њеним председником, а све противнике овакве поставке је поделио у две групе. Jедне које назива либералним грађанистима сврстао је у пету колону, а оне који су српске патриоте, али су против Вучића, означио је као шесту колону. Обе групе грађана су према тој поставци непријатељи државе и може се претпоставити какав ће третман имати у будућности – тврди председник Народног слободарског покрета Мирослав Паровић.

Паровић сматра да оваквом радикалном идеологијом Вучић покушава да сузбије сваки отпор у спровођењу два за њега најважнија пројекта. Заокруживања независности Косова и отварање рудника литијума.

- Јасно да он и његов режим неће презати од изазивања грађанских сукоба, а све под девизом одбране државе – каже Паровић.

Источни део Бахмута потпуно ослобођен, нова линија фронта дуж реке Бахмутке (МАПА)

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА