Најновије

ВЛАДА СРБИЈЕ: Ограничење цена основних намирница до 30. априла; 295 милиона за ФСС

Влада Србије продужила је важење Уредбе о ограничењу висине цена основних животних намирница до 30. априла.

Влада Србије (Фото: Јутјуб)

Како је објављено у најновијем "Службеном гласнику", мера која донета је у циљу заштите тржишта, односно спречавања деформација у формирању цена које су изузетно важне за снабдевање потрошача, а првобитно је важила да 31. марта, продужена је до 30. априла ове године.

Уредбу је потписала председница Владе Ана Брнабић.

Влада Србије спремила 295 милиона динара као финансијску помоћ ФСС-у

Кроз механизам употребе средстава текуће буџетске резерве Влада Србије је за Фудбалски савез Србије определила 295 милиона динара на име финансијске помоћи.

У документу објављеном у Службеном гласнику, који је Влада Србије донела 30. марта, наводи се да се тај износ преноси из средстава опредељених за управљање, располагање и заштиту државне имовине, односно зграда и грађевинских објеката.

Новац се преноси на интервенцијска средства, а затим преко Генералног секретаријата владе распоређује кроз дотације невладиним организацијама, односно Фудбалском савезу.

Влада донела уредбу о "Борачкој споменици"

Влада Србије донела је уредбу о "Борачкој споменици", посебном националном признању које се додељује лицима која су стекла статус борца по Закону о правима бораца, војних инвалида, цивилних инвалида рата и чланова њихових породица.

У одлуци објављеној у Службеном гласнику, коју је потписала председница Владе Ана Брнабић, борац или ратни војни инвалид, коме је коначним решењем надлежног органа у Републици Србији признато својство борца или ратног војног инвалида, и пали борац постхумно, на основу погибије или нестанка, остварују права по Закону на "Борачку споменицу".

Ова уредба ступа на снагу 7. априла.

Споменица се може доделити поводом обележавања државних празника и историјских догађаја значајних за обележавање ослободилачких ратова Републике Србије, а додељује је министар надлежан за послове борачко-инвалидске заштите или лице које он овласти.

Борачку споменицу у свим њеним елементима израђује Народна банка Србије, Завод за израду новчаница и кованог новца Топчидер, а састоји се од медаље, траке, врпце, уверења о признању и кутије.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА