Најновије

ПРИЗНАЊЕ ПРИПАДНИКА ''АЗОВА'': Показао место ратног злочина у Мариупољу (ВИДЕО)

Борац пука ''Азов'' Александар Сикилинда показао је руским снагама безбедности у Мариупољу где и како је његова јединица отворила ватру на аутомобил цивила, притом убивши породицу са дететом.

Азов (Илустрација: Рускаја Весна)

Снимак саслушања објављује РИА Новости.

Према речима Сикилинде, у марту прошле године, одред од пет припадника '’Азова'’ заузео је положај у Мариупољу, у згради у улици Куинџи 87.

„Отворили су ватру на цивилни аутомобил“, признао је ратни заробљеник.

„Известили смо команданта, командант је издао наређење да се отвори ватра, отворили смо ватру на црну „деветку“ са белим натписом „Деца“, отприлике у пределу зеленог штита (табла са ценама горива горива су 100 метара од положаја – прим. ред.). Пуцали смо отприлике један по један магацин, ауто је почео да успорава и слетео <...> на ивицу пута“, рекао је он.

Према његовим речима, у аутомобилу је била породица: мушкарац и жена, обоје стари око 30 година и девојчица од десетак година.

„Тада је дата команда да се провери. Проверили смо, видели да нема знакова живота, претресли, однели материјалну имовину, готовину у противвредности од хиљаду долара и златни накит. Онда је стигло наређење од команданта да се узму тела и однесу у оближњу зграду, унели смо их унутра у зграду и оставили тела тамо“, додао је Сикилинда.

Прошле године, 7. марта, руске трупе и јединице ДНР опколиле су Мариупољ и до 21. априла заузеле скоро цео град. У фабрици „Азовстаљ“ је било блокирано више од две хиљаде украјинских војника и екстремиста „Азова“. Средином маја почели су да се предају, а 20. маја Министарство одбране Русије је објавило потпуно ослобођење града.

Комбиновани напад на Дњепропетровск погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА