Најновије

KИЈЕВ ВИШЕ НЕ ВЕРУЈЕ ВАШИНГТОНУ: Сви подаци у тајности

Кијев држи у тајности детаље свог пролећног контранапада због могућег цурења информација које би могле довести у опасност њихове позиције на бојном пољу, пише Политико позивајући се на неименоване изворе у Европи.

„Званичници су изјавили да су њихове украјинске колеге цитирале наводно цурење тајних докумената од припадника Националне гарде из државе Масачусетс, Џека Тејсеире као један од разлога зашто Кијев избегава размену информација о контранападу, укључујући и датуме, где и колико војника планира да пошаље на позиције за спровођење операције“, наводи се у извештају.

Представник Савета националне безбедности САД Џон Кирби у разговору за издање изјавио је да недостатак информација пре почетка контранапада неће бити изненађење за Вашингтон.

Раније је амерички телевизијски канал ЦНН, позивајући се на неименовани извор близак Владимиру Зеленском, известио да је Кијев изменио „неке војне планове“ због цурења тајних докумената који описују стање украјинских снага, њихове позиције, залихе оружја и процене губитака.

Пентагон истражује цурење материјала у друштвеним мрежама, које називају процурелим документима америчке обавештајне службе, у којима се, између осталог, описује стање украјинских снага и планови САД и НАТО-а за њихово јачање.

У Москви није искључено да је дошло до циљаног убацивања дезинформација. Како је изјавио заменик министра спољних послова Сергеј Рјабков, САД су страна у конфликту и, суштински, воде хибридни рат против Русије, у којем могу бити и слични трикови.

Украјински дронови поново напали Русију: Пожар се види до Крима (ВИДЕО)

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА